© Ulla Bech    

  Forside  -  Kontakt  -  Nyt     
 

Herringløse og Hvedstrup lokalhistorie

Velkommen !

På denne side kan du finde informationer om Hvedstrup sogn i 'gamle dage' - både om den ældste fortid, men også om tiden
op imod vor egen tid for et par generationer siden. I artikler på siden fortælles udvalgte historier, som med kildeangivelse kan føre videre til mere lokalhistorie andre steder.

De to landsbyer i sognet har altid haft et fælles liv omkring deres kirke og skole. Men der var også andre steder man forsamledes. Det kunne være i forsamlingshuset, på genforeningspladsen i Hvedstrup eller - under besættelsen - på Hvedshøj.
 
I sognet var et fællesmejeri med mælkerute, en slagter med slagterrute, en fælles vognmand, som fragtede varer frem og tilbage fra København eller Roskilde, og diverse håndværkere, som kunne levere det fleste produkter til både landbruget og til hjemmet. På mange måder fungerede sognet som en selvforsynende enhed, som så mange andre sogne på landet.

Skal man se på, hvad der gjorde dette sted specielt i forhold til andre steder, finde detaljer om livet i de små huse eller de folk, der boede her, så er dette også muligt. Stedets vejviser er struktureret efter landsby/ejerlaug, vejnavn, matrikelnummer eller husnummer. Har man fat i en ejendom, kan man finde informationer om de mennesker, der boede der.

Siden har kort, som giver adgang til informationer, der knytter sig til udvalgte huse og gårde. Man behøver altså ikke altid
at kende adressen.

Søg i index når du vil finde specielle emner beskrevet.

 
Dette er en privat hjemmeside - sidens indehaver, forfatter, fotograf , redaktør m.m. er:  Ulla Bech   

 

 
Navigering:
På denne side kommer du rundt ved at benytte:
   § Hovedmenu i toppen tv.
   § Detailmenu under logoet
   § Links i bunden af alle sider
   § Søg i index
 

 

      Forside  -  Kontakt  -  Nyt  -  Søg i index  -  Links  -  Om siden  -  Til top